lauantai 18. toukokuuta 2013

Mafia-peli ke 29.5.2013

Kesä tekee tuloaan ja samalla myös odotettu, syksyllä suosiota saanut Mafia-peli!

3:00, yö. Paikallisessa sairaalassa soi puhelin. Kuultuaan epäselvän avunhuudon lääkäri rientää katujen pimeyteen. Salapoliisi huomaa rikospaikalla konepistoolin hylsyn ja tutunnäköisen korun. Sillä välin kaupungin pelätyin rikollisjoukko valitsee jo seuraavan uhrinsa. 

Mafia on sotajalalla! Kaupunkia hallitsee pelko! Viattomien ei auta muu kuin etsiä pahikset omin voimin. Mutta miten käykään vallitsevan epäuskon keskellä...

Nyt Solntsevon rikollisjoukkoon liittyy sisilialainen Cosa Nostra. Toisin sanoen Ruplan slavistit järjestävät tapahtuman yhtestyössä italialaisen filologian ainejärjestö Divina Compagnian kanssa!

MITÄ: Mafia-roolipeli
MISSÄ: Lingva, Uuden ylioppilastalon 5. kerros
MILLOIN: Ke 29.5 klo 18:00
DRESSCODE: Mafia (Huom! Aiheeseen liittyvän puvun puute ei estä liittymästä seuraan)

Mafia on vuoropohjainen roolipeli. Peliin ei tarvita kuin pöytä ja pelikortit. Pöytä toimii "tapahtumapaikkana" ja korttien avulla jaetaan roolit. Kukaan pelaajista ei tiedä toisen pelaajan roolia, ainoastaa mafiat tuntevat toisensa.

Pelissä on kaksi joukkuetta, kaupunkilaiset ja mafia, joista jälkimmäinen on aina pelaajamäärältään pienempi. Tehtävänä on eliminoida vastustajapelaajat. Mafian jäsenet tuntevat toisensa, mutta kaupunkilaiset eivät tiedä mihin joukkoon kukin pöydän ääressä istuva kuuluu. Kaupunkilaisten joukkueessa on ns. erikoishahmoja kuten esim. lääkäri ja salapoliisi, joilla on oma erikoiskykynsä.

Peli kulkee kaavalla päivä-yö. Mafia ja kaupunkilaisten erikoishahmot toimivat vuorotellen yöllä siten, että kukaan ei tiedä mitä kukin kulloinkin tekee. Päivällä kaupunkilaisten on yritettävä löytää mafia, mafian on vastaavasti vältettävä paljastumista. Kullakin pelaajalla on n. 1-2 min aikaa kertoa asiansa. "Keskusteluosion" jälkeen pidetään äänestys, jossa pöydän ääressä istuvat eliminoivat yhden pelaajan. Koska kaupunkilaiset eivät tunne toisiaan, on mahdollista, että eliminoiduksi saattaa joutua toinen kaupunkilainen.

Kaupunkilaiset voittavat, jos mafia on poistettu kokonaan. Mafia voittaa, jos joukkueiden jäsenmäärä tasoittuu.

Tarkemmat säännöt paikan päällä.

Tarjolla pientä syötävää ja juotavaa a lá cucina italiana e russa.

Benvenuto! Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti